Optopol Technology

Recunoscuți în întreaga lume pentru caracteristicile tehnice nemaîntâlnite la echipamentele medicale de uz oftalmologic pe care le produc, Optopol se bucură de un portofoliu de produse medicale premium, cu un success real printre practicanții din domeniul oftalmologiei.


Optopol înseamnă, în primul rând, dezvoltarea primului OCT la nivel mondial, pe lângă perseverență, transparență și respect față de clienții și partenerii de afaceri. Recunoscuți în întreaga lume pentru caracteristicile tehnice nemaîntâlnite la echipamentele medicale de uz oftalmologic pe care le produc, Optopol se bucură de un portofoliu de produse medicale premium, cu un success real printre practicanții din domeniul oftalmologiei.

Firma Optopol Technology a fost înființată în anul 1992, inițial creată ca o firmă de distribuție, ce importa echipamente medicale de uz oftalmologic pentru diagnostic. În anul 1999, s-a creat prima linie de producție a companiei pentru a avea o ofertă cât mai tentantă pentru clienții firmei, producând mese motorizate și echipamente de refracție. Constant, liniile de producție s-au extins, iar primul echipament de diagnostic a fost creat – un perimetru automat pentru analiza câmpului vizual. Acest tip de aparatură a fost continuu îmbogatit, adăugându-se noile generații de perimtre, proiectoare de teste, topografe corneane și aplanotonometre.

Succesul major al firmei Optopol a fost înregistrat în anul 2006, când compania a început o colaborare cu Universitatea Nicolas Copernicus din Torun, rezultatul acestui parteneriat constând în apariția primului OCT din lume. Noua linie de producție a OCT-urilor s-a dezvoltat constant de atunci și a urcat compania Optopol printre jucătorii de top, producători de OCT-uri, la nivel mondial. În prezent, Optopol se focusează pe dezvoltarea și îmbunătățirea echipamentelor medicale de tip OCT și a perimetrelor de tip static și automatic.

Puncte de referință în istoria companiei Optopol:
- 2001, producerea primului perimetru
- 2006, producerea primului OCT
- 2008, prima listare la bursă (WSE)
- 2010, atașarea firmei la grupul Canon și delistarea de la bursa WSE
- 2012, producerea primului OCT marca Canon
- 2014 până în prezent, lansarea noii generații de OCT-uri marca Optopol și a noilor modele de perimetre
- În 2014, Optopol și-a recâștigat statutul de companie independentă, părăsind grupul Canon și continuând dezvoltarea echipamentelor medicale de uz oftalmologic